Historie - Holtweijde
0031-(0)541-229234

DE GESCHIEDENIS VAN DE HOLTWEIJDE

Historie

De grondleggers van Landgoed De Holtweijde zagen het potentieel van de hier gevestigde theeschenkerij en bouwden deze om tot Herberg De Holtweijde. Rond kerstmis 1973 gingen de deuren open. Dankzij hun tomeloze inzet, vakmanschap en creativiteit verwierf De Holtweijde al snel faam. De allure, sfeer en stijl van de zaak trok een steeds grotere, vaste groep gasten. De Holtweijde stond symbool voor gezelligheid, persoonlijke aandacht en kwaliteit, factoren die ook nu nog altijd het gezicht bepalen.

Van herberg naar hotellerie

De eerste hotelaccommodatie was het Saksische huisje naast de entree, dat nu een minder romantische bestemming heeft als kantoor. In de loop der jaren vonden diverse verbouwingen en uitbreidingen plaats. Het karakteristieke van de Saksische bouwstijl werd daarbij altijd consequent in acht genomen. Eind jaren 80 vond een rigoureuze uitbreiding plaats met onder meer nieuwe zaalaccommodatie, een hotelvleugel met 18 luxe suites, een bruidssuite en een sauna. De ontwerpers slaagden erin om de nieuwe delen harmonieus te integreren met het bestaande complex. In 1990 was alles gereed. Herberg De Holtweijde werd Hotellerie De Holtweijde. De Holtweijde bleef ook daarna voortdurend zijn grenzen verleggen.

In 1992 maakten enkele hotelbungalows plaats voor landhuizen, uiteraard in Saksische stijl. Er kwamen drie putting- en pitching greens voor de steeds grotere schare golfbeoefenaars. In 1994/1995 ging de spade nog dieper de grond in. Het Health & Wellness Center, met beauty- en verzorgings behandelingen, was uit zijn jasje gegroeid. Het bestaande zwembad moest er voor wijken. Ondergronds werd een nieuw, sfeervol en ruim zwembad aangelegd. De Holtweijde zette de stap naar de eredivisie van de Nederlandse én internationale hotellerie.

Marcel en Marlies Vlek – Wijnbergen

In 2007 volgde een wisseling van de wacht. De oude eigenaren gaven het stokje over aan Marcel en Marlies Vlek – Wijnbergen. Beiden hadden jarenlange ervaring in het hotelvak, zij in vooral particuliere hotels, hij als manager bij hotelketens. Ook eerder hebben ze samen gewerkt en om hun kennis en gedrevenheid te bundelen was in de loop der jaren steeds vaker ter sprake gekomen om samen een hotel te beginnen. Bovendien voelden ze een groeiende behoefte om een prettiger balans te creëren tussen hun werk en hun gezin met vier kinderen. Toen de kans van De Holtweijde zich aandiende, hoefden ze niet lang na te denken.

Meegaan met de tijd en behouden wat goed is

Onder het motto ‘meegaan met de tijd, maar behouden wat goed is’, werd de vernieuwing in gang gezet. Het restaurant onderging een metamorfose maar de karakteristieke elementen bleven bewaard. Het resultaat: een sfeervolle ruimte, stijlvol en traditie ademend, maar tegelijk met een eigentijdse uitstraling. Ook in de organisatie voltrokken zich vernieuwingen. De afzonderlijke teams kregen verdergaande eigen verantwoordelijkheid. En ook dat ging niet ten koste van het goede dat al aanwezig was: vrijwel alle medewerkers die er toen werkten, werken er nu nog. De passie waarmee ze hun vak uitoefenen, werd er alleen maar door versterkt.

Het persoonlijke karakter van De Holtweijde

De Holtweijde is een particulier hotel. Het maakt geen deel uit van een hotelketen maar staat op eigen benen. Dat is veel meer dan alleen een economisch gegeven. Het draagt ook bij aan het warme, persoonlijke karakter van De Holtweijde. Eigenaren Marcel en Marlies Vlek zijn nauw betrokken bij alles wat er gaande is, ze werken er dagelijks zelf, zijn zichtbaar aanwezig. Ze kennen hun gasten, die ze dan ook graag even de hand schudden, en de gasten kennen hen. Dat wordt gewaardeerd. Ook dat geeft De Holtweijde een eigen charme.

Of kies voor een van de andere luxe suites

JUNIOR SUITES

De junior suites beschikken over een ruim slaap- en zitgedeelte. De badkamer heeft een bad én een douche, twee wastafels, badjassen, slofjes en fijne badproducten. U heeft vanuit uw bed en vanaf de bank zicht op een flatscreen televisie.

holtweijde_schotse-suite

SCHOTSE SUITES

De Schotse royal suites zijn volledig in stijl ingericht. Het Schotse thema vindt u terug in alles! De slaapkamer en woonkamer zijn gescheiden van elkaar middels en-suite-deuren. De inloopkast biedt u voldoende ruimte voor uw bagage.

LANDHUIS SUITES

Tussen de bomen op het landgoed, bevinden zich 14 vrijstaande landhuizen met in totaal 26 landhuis suites. Prachtig gelegen en luxe ingericht. De landhuis suites liggen op de begane grond en de eerste etage.

COTTAGE

Elke cottage beschikt over een living met open haard, kitchenette, twee slaapkamers met eigen badkamer, een royaal terras met privé-tuin en een eigen parkeerplaats, allemaal op de begane grond, dus gelijkvloers.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf u dan hieronder in voor onze nieuwsbrief! Wij informeren u over speciale aanbiedingen, tips en het laatste nieuws!!

Pin It on Pinterest